ZooDebrecen

ZooDebrecen

ZooDebrecen

Újrapozicionálás és márka átstrukturálás

2022

Amivel foglakoztunk
  • Arculat tervezés
  • Illusztráció
  • Koncepció készítés
  • Konzultáció és felmérés
  • Logo tervezés
  • Kutatás

ZooDebrecen

Újrapozicionálás és márka átstrukturálás

Az ügyfél

A Zoo Debrecen korábban a Nagyerdei Kultúrpark nevet viselte. A létesítmény az állatkerten kívül magába foglal egy növénykertet és egy vidámparkot is. Így egyedülálló, különleges élményt nyújt. Az állatkertet 1958-ban alapították, és öt kontinensről származó 170 faj körülbelül 900 példányának ad otthont. Különleges attrakciója a zsiráfok és a pingvinséta, ahol nevéhez híven pingvinekkel együtt vehetünk részt egy vezetett sétán. A Vidámpark 1960-ban nyílt meg. Jelenleg 21 attrakciót kínál, köztük körhintát, hullámvasutat, kisvasutat és egy elvarázsolt kastélyt is. A Növénykertben a világ minden tájáról származó növényfajok gazdag gyűjteménye található. 1994 óta természetvédelmi oltalom alatt áll. A park célja, hogy megőrizze és átadja az időtlen klasszikus attrakciókat az új generációknak, miközben új, modern túrákat és élményeket is meghonosít.

A feladat

A Nagyerdei Kultúrpark a névváloztatása miatt meghívásos logótervezési pályázatot írt ki. Erre a pályázatra hívtak meg minket is. A kért stílusirányzatok: modern, játékos és organikus volt. Ezen kívül szabad kezet kaptunk.

Megoldásunk

Felmérésünk és kutatásunk alapján az volt a célunk a benyújtott tervekkel, hogy a névváltáson kívül a létesítmény megjelenését jobban összhangba hozzuk a képviselt értékekkel és a célközönséggel. Újra pozícionáljuk annak érdekében, hogy az új generáció számára is vonzóvá tegyük, új  vásárlói csoportokat szólítsunk meg.

A tervezés során a három intézményt együtt, de különálló egységekként, albrandként kezeltük. A koncepciónk lényege, hogy külön-külön is használhatóak legyenek az egyes intézmény logók, de ugyanakkor egymást erősítsék és egységes megjelenést mutassanak.

A különválasztásra szerintünk azért volt szükség, mert bár együtt, egy helyen találhatóak, de eltérő jellegű programok vannak és az év más időszakában van aktualitásuk, főszezonjuk.

A külön albrandekkel megoldható a közös megjelenés mellett az intézményenként eltérő és az időszakos kommunikáció is.

Az arculathoz egyedi feliratokat terveztünk, amelyek külön-külön is felismerhetőek és megállják a helyüket akár embléma nélkül is. A változatos felhasználás és az egyébként önmagukban is érdekes, mozgalmas tartalmak miatt nem tartottuk fontosnak közös embléma kialakítását, helyette inkább egy dinamikus, grafikákkal kiegészített változatot javasoltunk.

A pályázaton nem a mi javaslatunk nyerte el a megrendelő tetszését.

ZooDebrecen
ZooDebrecen
ZooDebrecen
ZooDebrecen
ZooDebrecen
ZooDebrecen
ZooDebrecen
ZooDebrecen
ZooDebrecen
ZooDebrecen
ZooDebrecen

Nézd meg munkáinkat, a legtöbbet ők mondanak rólunk

Weboldal, Webáruház, Logo, Arculat

További munkáink

Itt az idő belevágni valami nagyszerűbe!

Vedd fel velünk a kapcsolatot és beszéljük meg hogyan segíthetünk neked.

Árajánlatkérés
info@voov.hu +36-20/33-94-922 9400 Sopron, Bem utca 3., Magyarország